Bremykt vant bakerne med innholdsmarkedsføring

På tre måneder klarte Bremykt å løfte kjennskapen med 9% og prøvet andel med 7%. Dette til tross for at smør og margarin er produkter med svært lav involvering, der kjøperne er preget av tradisjon og gamle vaner. Man bytter rett og slett ikke merke sånn over natta. Når en kunde står foran smørhylla i butikken bruker hun i snitt ett sekund på å velge merke. Ett sekund! Det betyr at hun har bestemt seg på forhånd.

Publisert 10. april 2015

Høsten 2014, var utfordringen å få folk foran hyllen til å velge nyheten Bremykt Steke og Bake. For å få til det trengte Bremykt en kombinasjon av høy oppmerksomhet for å bli sett og relevant budskap over lang tid for ikke å bli glemt, og dette på begrensede budsjetter.

Bremykt gjorde to ting for å løfte kjennskapen; TV annonsering og innholdsmarkedsføring, som utfylte hverandre på en god måte. Selv om oppmerksomheten knyttet til TV-reklamer ser ut til å gå ned, er det få kanaler som gir så god dekning på kort tid som TV. Men når flere og flere gjør andre ting mens de ser på TV, krever det et kreativt budskap som blir lagt merke til og godt likt. Ved hjelp av TRY fikk vi laget to filmer som dramatiserte med Steke og Bake produktet: «Det er lov å smøre litt tjukt på». For å knytte Bremykt sterkere til målgruppen, arrangerte Bremykt norgesbestebakst.no – en konkurranse der drømmen om å bli en hyllet baker kunne bli til virkelighet.

Norges Beste Bakst – fra konkurranse til oppskriftsdatabase

Ved å etablere bakekonkurransen norgesbestebakst.no fikk Bremykt inn hundrevis av oppskrifter. I og med at kriteriet for å være med var at baksten skulle ha Bremykt som ingrediens, har Bremykt nå fått sin egen oppskriftsdatabase som en åpen og søkbar for alle. Bremykt har dermed endret sitt fokus fra å selge en vare, til å være en rådgiver som hjelper deg med baksten. Og innholdet på siden er blitt noe man selv aktivt søker når man trenger det, ikke noe man tilfeldigvis havner på via en annonse.

For å gi troverdige råd samarbeidet Bremykt med Trines Matblogg og egne kokker om å komme med baketips. Hobbybakerne bidro med oppskrifter og Bremykt samarbeidet med Tilbords om utstyrsråd. På denne måten har vi ikke bare skapt noe som har relevans for kundene under en kampanjeperiode, men også lenge etter at konkurransen og kampanjen er over. Den organiske trafikken har nemlig økt jevnt og trutt, og siden har hatt over 250.000 besøk på et halvt år, hvilket er langt høyere trafikk enn bremykt.no. Det at brukerne i gjennomsnitt er inne i lang tid, viser oss at innholdet er attraktivt.

 

Den organiske trafikken har økt jevnt og trutt siden kampanjestart og har gitt en langsiktig effekt.

Denne typen markedsføring gir en langsiktig effekt som er gull verdt. Den organiske trafikken ser ut til å fortsette å øke. Og nå som vi har denne siden som en grunnmur i kommunikasjonen, kan vi enkelt lage nye aktiviteter og bruke innholdet på siden i egne kanaler som Facebook, bremykt.no og nyhetsbrev. Smøret har kun en birolle i baksten, det er jo sjeldent at det er hovedingrediensen. Dermed kan vi variere temaer, nærmest i det uendelige.

Jeg spurte en av samarbeidspartnerne bak kampanjen, Tord Sollie i Mediacom, hva han syntes om fungerte spesielt bra med aktiviteten.

«Ved hjelp av konkurransesiden har Bremykt klart å få brukerne til å involvere seg i merkevaren og selv bidra med innhold. Og dette innholdet har høyere troverdighet enn om det kom direkte fra Bremykt», mener Tord og fortsetter: «Det geniale med denne kampanjen er at vi nå har oppskrifter vi aldri selv ville tenkt på, for eksempel Pullapart pizzabrød. Når vi søkte på dette i google kom den øverst på lista, til og med over hun som hadde postet oppskriften i sin egen blogg. Men nå kommer du altså til en side med pullapart pizzabrød-oppskrift som inneholder Bremykt».

Det ligger noe i ordene til Tord. For vi må bare innse, at vi er gode på smør, men ikke nødvendigvis baking. Derfor er det en fordel for oss at innholdet produseres av seg selv, mens vi kan sørge for at oppskriftene blir lest av de riktige menneskene gjennom mediekjøp.

Lars Arild Thomte

Fjordland AS

Artikkelen ble publisert første gang i Faggruppen for Content Marketing hos INMA