Vil du bli intern hos oss? Les hva tidligere interns har å si om jobben i MediaCom!

Det siste året har fire studenter jobbet som interns i MediaCom. Nå søker MediaCom nye interns, og vi har tatt en prat med Ane Louise, Hans Fredrik, Sandra og Sara om hvordan de har erfart å jobbe i et stort mediebyrå.

Publisert 5. juli 2019

Les mer om internprogrammet og søk her. 

Sara Viken Løvhaug

Tidligere intern i analyse- og innsiktsavdelingen

Hvordan har det vært å jobbe som intern i MediaCom?

Å være intern i MediaCom er først og fremst utrolig spennende. Du får muligheten til å sitte tett på store kunder og merkevarer du garantert har et forhold til fra før, jobbe med superdyktige fagspesialister som velvillig deler av kunnskapen sin og utvikle deg faglig. Du føler nesten at du kan ta og føle på pulsen av hele mediebransjen fra pulten din!

Det er sikkert mange studenter som tenker at man ikke er erfaren eller flink nok til en intern-stilling i mediebyrå, det gjorde iallfall jeg. Etter ett år som intern kan jeg bekrefte at dette er unødig bekymring. Her får du all opplæring og oppfølging du trenger, og alle ønsker like mye som deg at du skal lykkes.

Hvordan er det å kombinere skole med praktisk erfaring som intern?

Det som ofte er problemet med deltidsjobber ved siden av studier er at de er vanskelige å tilpasse timeplanen på skolen. Slik er det ikke med intern-programmet i MediaCom. Her får du masse fleksibilitet, og dere blir enige internt om hvor mange timer du skal jobbe i uken. I eksamensperioder har du mulighet til å jobbe mindre, og i perioder der det er roligere på skolen kan du jobbe mer.

Generelt vil jeg si at det er veldig smart med et internship i MediaCom ved siden av studiene. Det er en unik mulighet for å skaffe deg relevant erfaring og oppleve hvordan det vi lærer om på skolen blir brukt i praksis.

Hvordan opplever du at tiden i MediaCom har påvirket mulighetene på jobbmarkedet?

Det er ingen tvil om at internship i et av Norges største og mest anerkjente mediebyrå vil sparke CV-en din langt opp i søknadsbunkene til potensielle arbeidsgivere. Et internship i MediaCom innebærer behandling av store annonsører og samarbeid med noen av mediebransjens aller smarteste hoder, og det er det ikke mange som kan skilte med etter tre år på skolen. Men det som virkelig krydrer CV-en etter internshippet er all den erfaringen og kompetansen du har tilegnet deg i løpet av året!

Les mer om internprogrammet og søk her. 

Sandra Follesø

Nåværende intern i Social-avdelingen

Hvordan har det vært å jobbe som intern i MediaCom?

Året som intern hos MediaCom har vært spennende, lærerikt og utrolig morsomt! Ved å sitte sammen med erfarne fagfolk som gjerne deler sin kunnskap, lærer du noe nytt hver dag. Du får jobbe med kjente merkevarer og bygget et fantastisk nettverk for fremtiden.

Jeg har lært at jeg har hatt mer å bringe til bordet enn jeg trodde da jeg ble ansatt. Den kunnskapen jeg har med meg fra skolen settes stor pris på her!

Hvordan er det å kombinere skole med praktisk erfaring som intern?

Internshippet hos MediaCom har vært veldig lett å kombinere med skole. Du får mulighet til å jobbe de dagene som passer best for deg, og i eksamensperioden for å du hjelp til å tilrettelegge arbeidsoppgavene slik at du kan prioritere eksamen. En jobb her vil gir muligheter for å skaffe seg god erfaring, tjene litt penger og erfare hvordan bransjen du en dag vil gi deg ut på fungerer.

Hvordan opplever du at tiden i MediaCom har påvirket mulighetene på jobbmarkedet?

Tiden min i MediaCom er heldigvis ikke over helt enda. Jeg var heldig og fikk internship på mitt andre år av studiene, og vil fortsette her ut bachelorløpet mitt. Etter ett år her i MediaCom har jeg tilegnet meg ekstremt mye kunnskap, og det vil jeg ikke gi slipp på helt enda.

Det å kombinere læring fra skolen med erfaring fra et mediebyrå er noe de fleste på min alder bare rekker å drømme om. Jeg viste derfor tidlig interesse om å få fortsette som intern i ett år til – og det fikk jeg! Jeg går fra marketing-avdelingen til Social-avdelingen hvor jeg skal få jobbe med mye morsomt. Jeg er helt sikker på at når jeg er ferdig her om et år, vil erfaringene mine fra et av Norges største mediebyråer være en enorm boost for veien videre.

Les mer om internprogrammet og søk her. 

Hans Fredrik Dalen

Tidligere intern i MBA-avdelingen

Hvordan har det vært å jobbe som intern i MediaCom?
 
Å jobbe som intern i MediaCom har vært en super erfaring som har gitt meg en mye større innsikt i hvordan det faktisk er å ta del i hverdagen i et mediebyrå. Det har også styrket meg mye faglig, noe som har ført til at jeg nå kan mestre arbeidsoppgaver med en mye større grad av selvstendighet!

Hvordan er det å kombinere skole med praktisk erfaring som intern?

Det har gått som en drøm å kombinere skole med internshippet i MediaCom. Arbeidsdagene er veldig fleksible, og jeg har selv fått bestemme når jeg skal jobbe slik at jeg også får gått på forelesninger og pugget til eksamen. Erfaringen jeg har fått her har også gjort meg bedre rustet til å håndtere fagene på skolen. Jeg skjønner nå hvorfor vi lærer det vi lærer på skolen og kan lettere bruke det praktisk.

Hvordan opplever du at tiden i MediaCom har påvirket mulighetene på jobbmarkedet?

Det har helt klart påvirket mulighetene mine positivt. Med all den erfaringen er jeg nå mye bedre rustet til å utkonkurrere andre nyutdannede!

Les mer om internprogrammet og søk her. 

Ane Louise Hagen

Tidligere intern i Social-avdelingen

Hvordan har det vært å jobbe som intern i mediacom?

Det har vært veldig spennende og gøy! Her får du bygget opp erfaringen din ved å jobbe direkte med store kunder og merkevarer. Ingen dager er like og du får virkelig testet deg med både store og små utfordringer. Samtidig får du god innføring og oppfølging av de flinkeste folka innen sitt fagfelt.

Hvordan er det å kombinere skole med praksis erfaring som intern?

Det går veldig fint og er i tillegg veldig smart! Alle arbeidsgivere etterspør erfaring, og her får du mulighet til å opparbeide deg dette samtidig som du studerer. MediaCom er svært fleksible på arbeidstider, og du kan tilpasse arbeidstidene til studiene. De viser full forståelse for at man har behov for å jobbe litt mindre i hektiske eksamensperioder, mens man i andre perioder kan jobbe litt mer.

Hvordan opplever du at tiden i MediaCom har påvirket mulighetene på jobbmarkedet?

Jeg tror uten tvil at et internship i MediaCom har påvirket mine muligheter på jobbmarkedet positivt. Det å ha opparbeidet seg reell og praktisk erfaring fra et stort anerkjent mediebyrå er helt klart en styrke. Arbeidsgivere etterspør erfaring, og med et internship i MediaCom har jeg fått masse erfaringer å vise til.

Les mer om internprogrammet og søk her.