Sunniva redder biene – bli med du også!

Bli med på årets miljødugnad og sett opp et biehus i sommer! Sunniva og Miljøagentene lanserer «Hjem til naturen», en nasjonal dugnad som oppfordrer alle til å sette opp biehus, slik at biene har flest mulig steder å bo og formere seg.

Publisert 5. juni 2018

Biene gjør en fantastisk innsats for kloden vår ved å pollinere planter, trær og blomster. I dag er villbiene en utrydningstruet art, og dette ønsker Sunniva og Miljøagentene å gjøre noe med.

Målet for kampanjen er å skape et folkelig engasjement der alle bidrar til å gjøre verden til et bedre sted for biene. Sunniva lever av å lage smakfulle produkter av frukt og grønt, og uten nok bier står vi i fare for å miste mange plantearter og få en dramatisk reduksjon av frukttrær og andre vekster.

Fra mai og gjennom hele sommeren vil du møte Stian Sandø og Miljøagentene i flere filmer på TV, nett-TV og i sosiale medier.

TRY, Mexico Media og MediaCom har sammen med Sunniva bidratt til denne kampanjen, som er skapt for å informere og engasjere.

Kampanjen har hatt en knallstart og Sunnivas 10 000 biehus forsvant på et blunk. Men fortvil ikke; flere biehus er under produksjon. Sunniva har også laget filmer som viser hvordan du kan lage ditt eget biehus; et supert sommerprosjekt for hele familien. Klikk her for å se hvordan du gjør det selv, samt noen tips til hva du bør tenke på når du skal henge opp ditt eget biehus.

Vi heier på biene og håper at så mange som mulig vil bidra ved å sette opp et biehus, enten det er i hagen, på balkongen, i skogen eller i parken.

Sunniva.no kan du lese mer om kampanjen, og få informasjon om hvordan du kan bli med å redde biene.