Hvordan er det å jobbe som intern i MediaCom?

Tre av fem interns har hittil i år fått fast jobb i MediaCom, men hvordan oppleves det å starte som intern i et stort mediebyrå? Vi har tatt en prat med Hanna, Aurora og Calle om deres erfaringer.

Publisert 4. juni 2018

Fra venstre: Hanna Sandstrøm, Aurora Bjerke Nilsen, Calle Bjørnqvist

Vi er nå på utkikk etter seks nye Interns – les mer her!

 

Hanna Sandstrøm
Tidligere intern, nå Markedsanalytiker i MediaCom

Hvordan har det vært å jobbe som intern i MediaCom?
Det er utrolig lærerikt å jobbe som intern i MediaCom, og jeg utviklet meg mye både faglig og personlig i løpet av denne tiden. Jeg har lært masse om faget jeg brenner for og jobbet tett på store kunder. Arbeidsmiljøet hos MediaCom er veldig trivelig og inkluderende, og det har vært fantastisk å se hvordan alle stiller opp og hjelper hverandre, i tillegg til å dele kunnskap og gjøre hverandre bedre.

Hvordan er det å kombinere skole med praktisk erfaring som intern?
Det har ikke vært noe problem å kombinere skole og jobb. Sjefen min i MediaCom har vært veldig forståelsesfull og sørget for at jeg har prioritert skolen. Det har tvert imot vært en svært positiv opplevelse å kombinere de to, ettersom jeg har fått bruk for mye av det jeg har lært i jobben på skolen, og omvendt.

Hvordan opplever du at tiden i MediaCom har påvirket mulighetene på jobbmarkedet?
Vel, jeg kapret jo drømmejobben hos innsiktsavdelingen hos MediaCom innen jeg hadde levert Bachelor-oppgaven! Men på generelt grunnlag er det klart det er en stor fordel å ha et såpass stort og anerkjent mediebyrå på CV-en. Da stiller man klart sterkere enn en som kommer rett fra skolebenken uten reell erfaring å vise til. I tillegg er MediaCom internasjonalt kjent for å ha de dyktigste folkene, så på mange måter kan det anses som et kvalitetsstempel å ha jobbet her.

 

Aurora Bjerke Nilsen
Tidligere intern, nå Audio Visual Executive i MediaCom

Hvordan har det vært å jobbe som intern i MediaCom?
Det å jobbe som intern i MediaCom er veldig lærerikt og ikke minst spennende. Her får man sitte sammen med utrolig dyktige mennesker som virkelig er spesialister på sine felt. Læringskurven er bratt, og med god hjelp fra de på avdelingen blir man kastet rett ut i store og spennende oppgaver.

Det å være intern har gitt meg et godt innblikk i hvordan et mediebyrå opererer, og ekstremt verdifulle erfaringer. En lærer stadig noe nytt, og arbeidsdagene er svært varierte. I tillegg er det utrolig spennende å få jobbe med så mange store og forskjellige kunder som vi har her på huset.

Sosialt sett har det vært helt fantastisk. Alle som jobber her er hyggelige og inkluderende, og jeg har blitt tatt godt vare på hele veien. Dagene består av mye jobbing, men også en hel del latter og morsomme samtaler. Det viktigste er jo å ha et godt arbeidsmiljø og å glede seg til man skal på jobb, og slik er det helt klart i MediaCom.

Hvordan er det å kombinere skole med praktisk erfaring som intern?
Det har ikke vært noe problem å kombinere internshipet og skole for min del. MediaCom er svært fleksible når det gjelder arbeidstiden, og tilpasser seg etter timeplanen på skolen. Heldigvis hadde jeg to fridager i uka fra skolen, noe som passet perfekt med internshipet.

Hvordan opplever du at tiden her har påvirket mulighetene dine på jobbmarkedet?
Jeg føler absolutt at tiden her har gitt meg en stor fordel og en unik mulighet til å stille sterkere på jobbmarkedet. Det å kunne si at du har jobbet i ett av Norges største mediebyrå med så dyktige mennesker rundt deg gir en selvsikkerhet som ikke mange nyutdannede kan skilte med på CV-en. Likevel tror jeg det som gjør at jeg stiller så sterkt på markedet er den reelle kunnskapen og de praktiske og sosiale erfaringene jeg har tilegnet meg hos MediaCom.

 

Calle Bjørnqvist
Intern i MediaCom

Hvordan har det vært å jobbe som intern i MediaCom?
En ting kan man si helt sikkert om MediaCom – folk tar vare på hverandre. Dette gjelder både sosialt og profesjonelt. Det er sikkert mange studenter som lar være å søke på intern-stillinger fordi de er redd for at de ikke kan bidra med noe relevant før de er ferdig med utdannelsen. Etter ett år som intern hos MediaCom kan jeg si at dette ikke er noe å bekymre seg for, fordi du mest sannsynlig er mye flinkere enn du tror. Du vil både få morsomme og komfortable oppgaver, og bli oppmuntret og inspirert til å utfordre deg selv ved å delta i større prosjekter. Du får veldig god oppfølging hele veien, og lærer raskt at det er bedre å spørre for mye enn for lite.

Hvordan er det å kombinere skole med praktisk erfaring som intern?
I motsetning til mange andre typiske studentjobber er MediaCom veldig fleksible når det kommer til arbeidstid. Dere blir enig om et antall timer som du skal jobbe i uken, også er det opp til deg når du har tid til å komme på jobb. Du kan også jobbe litt mindre når du skal skrive eksamen eller litt mer når du ikke har så mye skole. Du trenger aldri skulke skolen for å dra på jobb hos MediaCom.

Å kombinere et relevant internship med skole er noe av det smarteste du kan gjøre som student. De som jobber her er ufattelig dyktige på sitt felt og deler gjerne det de vet med deg. Av egen erfaring kan jeg si at du lærer enormt mye av å sette det du lærer på skolen ut i praksis på jobben.

Hvordan opplever du at tiden her har påvirket mulighetene dine på jobbmarkedet?
Internshipet hos MediaCom har uten tvil styrket min posisjon i jobbmarkedet. Slik jeg ser på det er et intership en erfaring som gjør at du skiller deg ut i søknadsbunkene til en potensiell arbeidsgiver. I min klasse på Høyskolen Kristiania er det omtrent hundre studenter som, om ett år, kommer ut av skolen med akkurat samme utdannelse som meg. Da stiller man mer eller mindre ganske likt med medstudentene sine, med mindre man har noe man kan krydre CV-en sin med, som et slikt internship.