En hedersmann er gått bort

Lørdag morgen, 7. oktober, sovnet Ståle Gjerset stille inn etter en lengre sykdomsperiode. Ståle vil bli savnet av svært mange, ikke minst av kolleger og samarbeidspartnere i bransjen.

Publisert 9. oktober 2017

Til tross for at Ståles jobbliv ble så alt for kort, rakk han mer enn de fleste. På de 25 årene som er gått siden han gikk ut fra NHH, hadde han sentrale stillinger hos Aftenposten, ACNielsen, og Telenor, før han dro ut i verden med Telenor DTAC og siden hos reklamebyrået Lowe i Brussel. Etter dette vendte han nesa mot den hjemlige reklamebransjen som leder for BBDO og partner i Reaktor ID. I 2008 kom han «hjem» til MediaCom, som kundedirektør og viseadministrerende direktør, før han tok over som administrerende direktør i 2016.

Ståle var et unikum både som menneske, medarbeider og sjef, med like store porsjoner faglig entusiasme, vinnerinstinkt og medmenneskelighet.

Gjennom hele karrieren hadde han alltid en nysgjerrighet og entusiasme for markeds- og kommunikasjonsfaget; alt fra hvordan kommunikasjon kunne skape forretningsresultater på ulike måter i ulike bransjer, til hvordan data kunne utnyttes på nye måter i markedsarbeidet. Vinnerinstinktet kom ikke bare til syne i Sentrumsløp og i quizkonkurranser, men også i det daglige arbeidet der han alltid la ned litt mer tid og tankearbeid for å få et litt bedre resultat.

Det er likevel medmennesket Ståle som kommer til å bli husket og savnet av alle som har jobbet med ham i alle disse årene. Ståle var rett og slett en hyggelig og positiv fyr uansett hvilken rolle han hadde. Han satte krav til seg selv og sine omgivelser, kunne fyre seg opp i faglige diskusjoner, og være sta som en bukk – men hele tiden med evnen til å lytte til andre og å vise forståelse for dem.

Staheten og den positive innstillingen til Ståle kom godt med i den tunge tiden der kreften utsatte ham og familien hans for påkjenninger ingen skulle behøve å gjennomgå. Han var positiv og engasjert til det siste – og tok gjerne en diskusjon om hvordan han mente ting skulle være langt fremover i tid.

Ståle var en fin fyr, diskusjonspartner og sjef. Vi kommer til å savne ham, og våre tanker går til Anne og gutta deres, som vi har fått lov til å dele ham med.

 

Venner og kolleger i MediaCom og GroupM.