Kodeklubb for kidsa

I slutten av mars arrangerte MediaCom kodeklubb for barn i alderen 7 til 13 år. Fokuset var HTML-koding, og nå planlegges nytt kodekurs til høsten.

Publisert 8. mai 2017

«At den yngre generasjonen stadig bruker mer tid foran datamaskinen og på internett gjorde at vi ønsker å rette søkelyset på hvordan man kan være med å ta en aktiv del her, og være med på den positive utviklingen», sier Charlotte Myklestu som jobber som SEO konsulent i digital avdelingen hos MediaCom.

Etter en presentasjon om HTML koding, og om hvordan man lager nettsider lagde barna hver sin nettside om sin favoritt hobby. Kursets oppbygning var i stor grad rettet mot målgruppen, hvor alle fikk hver sin kodeklubb t-skjorte og ark med «Mine HTML koder». Etter kurset ble det servert pizza og brus, til både de store og små.

«Jeg er heldig som jobber i en bedrift som fokuserer på å dele informasjon og kunnskap, samt å gjøre hverandre gode. Målet med kodeklubben er å gi barn som ønsker å lære mer om koding en mulighet til å lære mer om det», sier Charlotte.

Kodeklubben er initiert av Kristin Brimi og Charlotte Myklestu. Etter vellykket gjennomføring av arrangementet og stor etterspørsel, er de allerede i gang med planleggingen av en ny kodeklubb til høsten.