Vi har testet Snapchat-brillene

Konklusjonen er klar: Et absolutt must for Snap-elskere og merkevarer som bruker kanalen aktivt.

Publisert 2. januar 2017

Snapchat-brillene kommer i fargene svart, turkis og korall.

Se for deg at du kan se en video «gjennom øynene» til ditt favorittmerke, eller din yndlingskjendis. Med Snapchat-brillene er mulighetene mange. Enten du snapper fra livet som skiløper ned alpinbakken, fra bak kulissene på en filminnspilling eller viser hvordan hverdagen fungerer på en sjokoladefabrikk.

Snapchat, eller Snap Inc som de nå heter, har lansert egne solbriller, Snapchat Spectacles, med innebygd kamera. De påstår selv at dette er verdens minste trådløse videokamera, som tar opp film i et helt nytt sirkulært format. Ifølge Snapchats grunnlegger, Evan Spiegel, spilles sirkulær film av i fullskjerm på alle mobile flater. Det gjelder uansett i hvilken retning du holder mobilen eller nettbrettet.

Slik ser det ut når du bruker Snapchat-brillene.

Hva er egentlig greia, da?
Nå trenger du ikke tenke på at du må ha mobilen klar, eller hvordan du skal holde den når du snapper. Brillene gjør jobben for deg. I tillegg filmer de fra et synsperspektiv i 115 graders vinkel som gjør at du kan panorere i videoen. Dette gjør opplevelsen mer levende, og følgerne av merkevaren din vil føle at de er mer tilstede og deltar på det som skjer. Det gjør at kommunikasjonen blir enda mer personlig enn tidligere.

Hver gang du snapper lyser ringen på venstre side av brillene.

Frihet og flere muligheter
Jobber du mye med produktlanseringer, vil brillene gi deg enda mer frihet fordi du nå kan filme alt, uten fysisk å holde mobilen i hånden. En god måte å bruke brillene på er er ved unboxing av nye produkter, eller når du for eksempel lager how-to-videoer. Snappene lastes inn i Minner i etterkant via Bluetooth eller Wi-fi, altså ikke rett til storyen. På den måten har du mulighet til å se på filmen(e), og redigere før du laster det opp til din Snap-story. Dersom din merkevare er mye tilstede på filminnspillinger, sports-arrangementer, festivaler eller andre eventer kan du snappe alt som skjer med et enkelt tastetrykk – eller to.

Det sirkulære formatet er per dags dato begrenset til Snapchat. Hvis du eksporterer filmene til andre plattformer vil det ikke spilles av i fullskjerm på samme måte, det blir istedenfor en «rund» film med hvit ramme.

Slik ser det ut når filmene eksporteres.

Slik sikret vi oss et par Snapchat Spectacles
Snap-brillene er per dags dato litt vanskelige å få tak i. De selges kun eksklusivt via pop-up-kjøpsmaskiner rundt omkring i USA. Og for å sørge for ekstra hype rundt produktet får ikke publikum vite hvor disse maskinene vil dukke opp før det er 24 timer igjen. Så langt har de dukket opp i både Grand Canyon og på Venice Beach i California. Dersom du, som oss, ikke har mulighet til å sette deg på et fly til USA, kan du sikre deg et par briller på eBay. Men vær kjapp, prisene øker i takt med interessen.

Viktig med engasjerende innhold
Vi i MediaCom gjør mye på Snapchat sammen med Sony Mobile Norge – alt fra å vise frem nye produkter til eventer, festivaler og konkurranser. Siden kanalen er tidsfølsom, er det veldig viktig å ha engasjerende innhold som gjør at følgerne ønsker å se hva vi legger opp. Snapchat-brillene er et spennende verktøy som gir oss enda flere muligheter til å produsere innhold som engasjerer. Vi gleder oss til å utforske alle mulighetene sammen med Sony Mobile og andre kunder i 2017.

Dette digger vi ved Snapchat-brillene:

 • Etui som lader brillene
 • Sirkulær video
 • Handsfree snapping
 • Lekent design
 • Kan filme opptil 30 sekunder
 • Må ikke være koblet til mobilen for å snappe
 • Gode snapper i dårlig lys

Dette savner vi:

 • Muligheten for å ta bilder
 • Litt bedre lyd
 • Å kunne bruke det sirkulære formatet på andre plattformer

Og helt til slutt, ting som er kjekt å vite:

 • Har du snappet mye, men går tom for strøm på brillene før du rekker å laste dem inn i Memories? Fortvil ikke. Snappene lastes inn så fort brillene er ladet opp.
 • Trykker du tre ganger på knappen filmer brillene i 30 sekunder.
 • Trykker du to ganger på venstre side av brillene (ved den gule sirkelen) ser du hvor mye strøm som er igjen.
 • Det er lurt å ha en nødlader til mobilen i nærheten, siden det tar veldig mye strøm når snappene lastes inn.

Skrevet av Christine Engh Hansen, Social Media Executive